De volledige naam van onze vereniging is: European Theater of Operations Reenactment 40-45.

Een hele mond vol maar deze naam komt voort uit onze aanmelding voor lidmaatschap van het LPLG, het Landelijk Platform Levende Geschiedenis. Omdat er al een vereniging bestond met bijna dezelfde naam als onze "oude" naam namelijk "Reenactmentgroep 40-45" moest er een andere naam verzonnen worden. Ondertussen bestaat ETOR 40-45 uit een aantal werkgroepen die verschillende uitbeeldingen hebben waaronder 3 geallieerde uitbeeldingen en één Duitse eenheid. Voor verdere uitleg verwijzen wij graag naar de twee tabbladen in het bovenste menu, daar kunt U een keuze maken tussen Geallieerd en Duits. De website is nog verre van compleet maar we doen ons best. Voor aanvullende informatie over onze Duitse of Geallieerde uitbeelding kunt u een bericht sturen naar een van onze contactpersonen welke vermeld staan onder het kopje Contactpersonen. Hier kunt u zich eventueel ook aanmelden voor een kennismaking met de vereniging of een lidmaadschap aanvragen om samen met ons de geschiedenis over te brengen op huidige en toekomstige generaties.

Er bestaat een gezegde dat iedereen wel kent en dat is de volgende;

"Wie zijn geschiedenis niet kent, is gedoemd hem te herhalen"

Laten we allemaal hopen dat dit nooit meer gebeurt, maar laten we wel allemaal de vrijheid koesteren die we op dit moment hebben.

etor 40 45 web


Sinds 2016 is onze vereniging verrijkt met een nieuw logo, dit logo moet meer overeenkomen met onze uitbeeldingen dan dat de oude dat deed!