719.Infanterie-Division

De 719.Infanterie-Division die hier besproken wordt was vanaf half 1941 tot eind 1944 gelegerd in het zuiden van Zuid-Holland en het noorden van Zeeland. Het divisiehoofdkwartier was voor een groot gedeelte van deze periode gevestigd in Dordrecht. Op 1 september 1944 kreeg een groot gedeelte van de divisie het bevel om zich te verplaatsen richting Brussel. Omdat de divisie geen transportmiddelen had konden zij niet op tijd in Brussel zijn. Zij kregen daarom bevel om zich op te stellen ten noorden van Antwerpen langs het Albertkanaal. In de daaropvolgende gevechten werd de 719.Infanterie-Division steeds verder teruggedrongen totdat zij uiteindelijk in de linie Woensdrecht-Breda terecht kwamen.

De uitbeelding van deze werkgroep richt zich voornamelijk op het uitbeelden van de Wehrmacht als bezetter in Nederland. Daarnaast kunnen wij met deze uitbeelding ook gevechtssituaties uitbeelden.


Luftwaffe Leichte Flak-Abteilung

Naast het uitbeelden van de 719.Infanterie-Division willen wij ons richten op het uitbeelden van een Leichte Flak-Abteilung. Verschillende Leichte Flak-Abteilungen waren in de buurt van het 719.Infanterie-Division gelegerd. Het is daarom helemaal niet zo raar om deze eenheden naast elkaar te laten bestaan. In deze werkgroep wordt als luchtafweergeschut gebruik gemaakt van een mg-42.
Op dit moment zijn wij deze uitbeelding nog aan het uitwerken.

 

 

(Klik op de afbeelding om naar de website te gaan van de 719 Infanterie Division)

LW Leichte Flak Abteilung 2